איך מתמודדים עם התקפי זעם אצל ילדים

כולנו יודעים כמה מרגיזים יכולים להיות מצבים שונים שאנו נתקלים בהם בחיי היומיום, כמו פקק תנועה לא צפוי בדרך לעבודה, כשאדם עוקף אותנו בתור לקופה בסופר, כשטכנאי לא מגיע בזמן שקבעו איתו, כשפגישת עבודה מתארכת מעבר למה שהיה מתוכנן ועוד שלל מצבים לא נעימים אחרים. כל אלו גורמים לנו לרגשי תסכול ולפעמים גם כעס, אך כאשר ילדים חווים רגעים מתסכלים בחיים שלהם – רגעים אלו עלולים לגרום לחלקם התקפי זעם בלתי נשלטים.

אז מה אתם יכולים לעשות כאשר הילד שלכם נמצא בעיצומו של התקף זעם ואינכם מצליחים להרגיע אותו? הנה כמה טיפים שכדאי להכיר וליישם:

לא צועקים על הילד בחזרה

כשהילד נמצא בהתקף זעם הוא לא צריך רגשות כעס נוספים שיפנו אליו, לכן אין כל טעם לצעוק על הילד חזרה ולדרוש ממנו שיירגע כי רוב הסיכויים שהוא לא מקשיב לכם כשהוא נמצא בהתקף הזעם שלו, ואם הוא מקשיב הצעקות שלכם רק יגרמו לו כעס רב יותר.

נותנים לו זמן להירגע

התקפי זעם אצל ילדים, למעשה אצל כל אדם, נמשכים מספר דקות בלבד ולכן חשוב לתת לילד זמן להירגע לבד ללא הפרעות והסחות דעת שעשויות לגרום לו להרגיש כעס ותסכול גדול יותר.

מנסים לעודד אותו לספר מה גרם לו לכעוס

לאחר שהילד נרגע מעט והתקף הזעם נראה כמו תסכול פשוט, כדאי לנסות לעודד אותו לספר מה גרם לו להרגיש את הכעס הגדול הזה ולהסביר כי הרגשות שהוא הציג אינם נעימים לכם ולסובבים אותו.

מקבלים הדרכה מקצועית 

ילדים שחווים התקפי זעם בצורה קבועה עם אותם דפוסים מוכרים הינם ילדים שחווים קשיים התנהגותיים ברורים, כך שאותם כעסים מוחצנים החוצה כתוצאה מהקשיים שקיימים ומתסכלים אותם. כדי לסייע להם ולהורים להתמודד עם קשיים חברתיים אצל ילדים וההתקפים הללו, חשוב לפנות לקבלת ייעוץ והדרכה מקצועית של מטפלים בהתנהגות לילדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top