כרייה היא תהליך של הוספת רשומות עסקאות לשרשרת הבלוקים שנוצרת על ידי מחשב או רשת של מחשבים. הבלוקצ'יין הוא ספר חשבונות ציבורי שמנהל רשימה של כל העסקאות שבוצעו אי פעם בביטקוין. כריית ביטקוין קיימת מאז 2009, כאשר היא נוצרה על ידי אדם או קבוצה לא ידועים כחלופה למערכת הבנקאית המסורתית. כריית ביטקוין יכולה להתבצע באמצעות חומרה ותוכנה מיוחדות, אך גם עם פחות מומחיות טכנית וללא צורך בחומרה ותוכנה מיוחדות. תהליך הכרייה פועל על ידי פתרון חידות מתמטיות מורכבות הנקראות hashes. אלו בעצם מחרוזות נתונים מוצפנות המשמשות לאימות עסקאות בפנקס הבלוקצ'יין.
ככל שנפתרים יותר גיבובים בשנייה, כך נוצרים יותר ביטקוינים בתמורה לכל עסקה המעובדת במערכת. . התגמול על כריית ביטקוינים קבוע ועולה בהתאם להיצע הקיים ברשת. נכון לשנת 2019, קצב יצירת הבלוקים הוא 12.5 ביטקוין ל-10 דקות, עם יעד של 21 מיליון ביטקוין בשנת 2022. השער מותאם בכל 2016 בלוקים כדי לשמור על סכום כולל שניתן להוציא או להחליף בכל זמן נתון. זה כבר אומדן שתגמול כריית הביטקוין בשנה הקודמת יהיה בשווי של כ-32 מיליארד דולר. מצאנו שהמחיר ירד מעט לעומת השבוע, עם ירידה די דרמטית של 70% בשנת 2018 עד כה. בנוסף, אם עסקה מאושרת למשך יותר מ-10 דקות, ניתן לה אישור נוסף ואין צורך לנסות שוב.
כריית ביטקוין היא תהליך המשתמש בחומרת מחשב מיוחדת כדי לפתור בעיות מתמטיות מורכבות ולאמת את העסקאות בבלוקצ'יין:
כריית ביטקוין קשה מאוד ודורשת כוח עיבוד רב. זה מקשה מאוד על רוב האנשים לעשות זאת בעצמם. ישנן מספר דרכים שבהן כורי ביטקוין יכולים לקבל תשלום עבור עבודתם, אך לא כולן יעילות באותה מידה. לדוגמה, אנשים מסוימים יכולים להרוויח כסף על ידי קניית שרתים עם חשמל, בעוד שאחרים צריכים לשלם עבור ציוד יקר או לשכור שטח משרדי יקר. חלקם אפילו הרחיקו לכת בבניית מחשבים משלהם כי הם לא רוצים לשלם עבור חשמל או לשכור שטח במשרד של מישהו אחר.
פרטים נוספים אצל bits of gold >>>