אם אתם חוששים שהילד שלכם לא מפתח תקשורת תקינה, הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות זה לפנות לייעוץ מקצועי.
בסיטואציות רבות זה יכול להיות מבלבל. הילד המהם שלכם מגיב כמו שצריך, אולם רק החוש השישי שלכם כהורים אומר לכם שמשהו אינו כשורה. זה יכול להיות בגלל שביל הזה הוא היה אמור להיות כבר בשלב הבא או כל מיני תסמינים דקים ששמתם לב אליהם. בכל אופן, כדאי מאוד לפנות לקלינאית תקשורת.
אולם איך בוחרים קלינאית תקשורת טובה? המשיכו לקרוא כדי לדעת.
איך לבחור קלינאית תקשורת?
קלינאית תקשורת אמורה לדעת לאבחן בעיות תקשורת אצל ילדים ולהסביר לכם מה ניתן לעשות בכל מקרה לגופו. כיום תוכלו למצוא הרבה מאוד קלינאיות תקשורת בשוק ועליכם לדעת לסנן ככה שתבחרו את מה שהכי טוב לילד שלכם.
אז איך תעשו את זה נכון? ראשית, עליכם לוודא שהקלינאית תקשורת שאתם רוצים לפנות אליה מחזיקה בתעודה רשמית. אלו לימודים שמחייבים תואר וצריך תעודה מסודרת כדי לעסוק בתחום. ללא תעודה אין מה לגשת גם אם אומרים לכם שהיא למדה בחו"ל או כל מיני תירוצים אחרים.
דבר נוסף שעליכם לבדוק זה הניסיון. מצד אחד, אין ספק שקלינאית תקשורת בעלת ניסיון רב גובה הרבה יותר כסף, אולם ללא ניסיון לא כדאי. עשו כל השתדלות כדי שילדכם יטופל אצל קלינאית תקשורת בעלת ניסיון ומקצועית בתחום, כפי שניתן למצוא באתר טיפול לי!
דבר נוסף שאתם רוצים לוודא זה הגישה של הקלינאית תקשורת למטופלים שלה. ישנם אנשים שבחרו בתחום לאו דווקא בשל אהבת האדם, אלא מסיבות של משכורת, קריירה וכדומה, הם עלולים להיות קצת חסרי רגישות. לכן, שימו לב שאתם פונים למישהי שיש לה גישה נכונה ללקוחות.