שימוע שלפני הגשת כתב האישום לאדם החשוד בעבירה פלילית, הינו תהליך שבמסגרתו נותנים לחשוד הזדמנות להשמיע את טענותיו והעמדה שהוא דבר בה בפני הרשות השופטת. זה נעשה על מנת לשכנע שלא להגיש את כתב האישום כנגדו. לאחר שמסתיימת החקירה הפלילית, מקבלת הרשות שתובעת את כל חומר החקירה בעניין החשוד וזאת במטרה לבוא עם החלטה להגיש כתב אישום או לחלופין לסגור את התיק.
כאשר העבירה נכללת בקטגוריית פשע, כלומר עבירה כלשהי שהעונש בחוק עבורה יכול לעלות על שלוש שנות מאסר, ובמידה והחשוד לא עצור עד תום ההליכים, יכולה להישלח אליו הודעה לפיה הרשות קיבלה לידיה את חומר החקירה הקשור אליו וכן היא מאפשרת לו לפנות אליה בכתב בבקשה מסודרת ומנומקת למה היא צריכה להימנע מהגשה של כתב אישום. זה צריך להיעשות תוך 30 ימים מיום קבלת המכתב. קראו בהרחבה על שימוע לפני הגשת כתב אישום!
למה חשוב להתכונן היטב לפני שימוע שלפני הגשת כתב אישום
צריך לזכור שהניסיון לשכנע את הצד התובע עלול ליפול בקלות ללא ידיעה מספיק טובה בלשון ומונחי החוק הקבילים, מה שגורר אחיו סיום מהיר של השימוע והמשך החלטה לאישום. בשלב זה, צריך להיזהר ממש שלא למסור לידיה של התביעה שום מידע שעלול לגרום לכם נזק בהמשך קו ההגנה בכל הקשור לניהול התיק.
כיוון שאתם לא יכולים לעשות את כל זה ועוד לבד, עליכם להצטייד בעורך דין מקצועי ומנוסה שמבין בחוק ויודע איך לגרום לרשות השופטת לראות את הטיעון שלכם באור חיובי.
הצדדים החיוביים שיש בשימוע
על אף הסיכונים הקיימים בישיבות שימוע שמתקיימות לפני הגשת כתב אישום, לרוב מאוד מומלץ שלא לוותר על הקיום שלהן. אם יש לכם סיכוי להצליח ולמנוע את הגשת כתב האישום כלשונו ובמלואו, הרי שיש בכך כשלעצמו הישג גדול וחשוב. מאוד מומלץ להיוועץ בעורך דין מקצועי ומוכשר ביותר על מנת שינסה להוציא את המשפט שלכם באור חיובי.