המוקשים שיש לקחת בחשבון בניגון בהרכבים

החלום שלכם היה מאז ומעולם לנגן בפני אנשים? רציתם ליצור לעצמכם נגינה בהרכב מוזיקלי שאיתו תוכלו להופיע באירועים שונים? אם כך, כדאי שתדעו שזה אכן חלום מקסים שאתם יכולים להגשים. אם אתם יודעים לנגן ואם אתם אנשים מוכשרים, למה שלא תבנו לעצמכם הרכב מוזיקלי מצליח? מה שכן, יש לקחת בחשבון את הקשיים ואת המוקשים הקיימים בניגון בהרכבים, כמו לדוגמא: 

 

  • לא תמיד כל חברי ההרכב מנגנים באותה רמה
  • לא כולם אוהבים את אותו סגנון מוזיקלי 
  • יש לקחת בחשבון את הדעות, את הבקשות ואת הרצונות של כל אחד מהחברים 
  • עלולים להיות ויכוחים על אופן השיווק של ההרכב כי לכל אחד יש שעה משלו 
  • אתם מתחלקים בכסף שאתם מרוויחים על כל הופעה עם שאר חברי ההרכב

 

מצד שני, כמובן שיש גם לא מעט יתרונות לנגינה בהרכב כי אתם יכולים ליהנות מכך, ליצור עסק משותף עם חברים טובים ולהתפרסם כהרכב מוזיקלי מוצלח. 

 

קורס לימודי גיטרה עם ימאהה – בית ספר למוסיקה.

 

איך בוחרים את חברי ההרכב המוזיקלי 

 

אם אתם רוצים לנסות לבנות את ההרכב המוזיקלי שלכם, יש טעם לבדוק אל מי אתם פונים ועם מי אתם עומדים לנגן. האם מדובר על אנשים שאתם מכירים מראש ממקומות אחרים? או שאולי מדובר על אנשים שזה עתה הכרתם למטרות הנגינה המשותפת? כמו כן, רצוי מאוד לנסות לנגן כמה פעמים ביחד ולשמוע איך זה נשמע והאם זו רמת הנגינה שאליה אתם שואפים. 

 

האם תוכלו להתפרנס מעבודת נגינה בהרכב מוזיקלי? 

 

אין ספק שאם אתם עושים את העניין הזה ברצינות, תרצו גם להתפרנס מהנגינה. לכן חשוב שתדעו: יש בישראל של ימינו לא מעט סוגים וסגנונות של הרכבים מוזיקליים שונים. לכן יש טעם לבדוק את הנושא הזה לעומק ולראות איך אתם עושים זאת, כי התחרות שאיתה יהיה עליכם להתמודד אינה פשוטה. מצד שני, אם תהיו טובים במה שאתם עושים ואם תדעו להשקיע גם בנושא השיווקי, בהחלט יכול להיות שתצליחו ושתהיה לכם אפשרות להרוויח לא מעט כסף בתור אנשים שמנגנים בהרכב מוזיקלי מוכר ומצליח בארץ כולה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top