רכילות במקום העבודה היא כמעט חלק מתנאי העבודה הבסיסיים ביותר. כשרכילות הופכת להפצת שקרים מגמתית וזדונית כדי לפגוע בכם, בפרנסתכם, בשמכם הטוב ובקידום שלכם, זה כבר נושא לטיפול משפטי. הסיבות לטיפול כזה מובנות – להחזיר לעצמכם את שמכם הטוב ולמנוע מכם לאבד את מקום העבודה ואת התנאים שמגיעים לכם.
מה עושים כשמגלים מה מספרים עליכם?
לשון הרע יכולה להיות הפצת שקרים על עבודה שלא ביצעתם, על טעויות ותקלות שלא אתם גרמתם להן, על מידע אישי שלא היו אמורים לגלות עליכם והשתמשו בגרעין של אמת לטוות עלילות כוזבות שישפיעו על הדרך שבה שוקלים אתכם לקידום או לתפקידים מסוימים, או אפילו לגרום לכם לנזק אישי במערכות היחסים שלכם. זה יכול להיות אפילו ניסיון לטפול עליכם מערכת יחסים לא ראויה מחוץ לקשר הזוגי שלכם, ולכן זה קריטי לטפל בכך מיד.
כיצד מטפלים בלשון הרע בעבודה?
אם יש מי שרוצה בטובתכם הוא עשוי לגלות לכם בהקדם, אבל לפעמים מגלים את זה מאוחר מדי, לאחר שלפחות חלק מהנזק נעשה. במקרה כזה יש לטפל בעדינות בנושא מבלי לגרום לנזק גדול יותר גם ליחסים שלכם עם המעסיקים משום שיש לזה השלכות לפעמים על המעמד שלכם במקום העבודה. מומלץ להתייעץ בהקדם עם מי שמטפל גם בדיני לשון הרע וגם מתמצא בדיני עבודה כדי לבדוק אם נפגעו הזכויות שלכם כתוצאה מכך.
כיצד החוק מסייע לכם במקרה של לשון הרע בעבודה?
מלבד תביעת דיבה ולשון הרע אתם יכולים לתבוע פיצויים ממפיץ לשון הרע. היום אפשר לדרוש עשרות אלפי שקלים ללא הוכחת נזק רק על עצם המעשה. כשמחברים לכך גם נזקים ממשיים כמו קידום שנמנע, תפקיד שלא קיבלתם או פוטרתם ממנו, אפשר לחשב גם את הנזיקין שמגיעים לכם כתוצאה מהשקרים שהופצו עליכם. למידע נוסף היכנסו לאתר https://www.shlomiweinberg.co.il/