מה מקבלים על נהיגה בשכרות? ואיך לצמצם נזקים?

נהיגה בשכרות היא עבירת תנועה מסוכנת מאוד. שכן הנהג השיכור מאבד את השיפוט ויכול לטעות בטווחים של עשרות מטרים. לעשות פניות לא נכונות, להיצמד למכוניות ואפילו, לא לעצור בזמן.

הסיכון הוא כפול. הנהג השיכור מסכן את עצמו, את יושבי הרכב האחרים, את הנהגים שברכבים האחרים על הכביש ואת הולכי הרגל במידה ויש. 

זו הסיבה שהמשטרה מטפלת בחומרה בכל מקרה כזה ולא מניחה לשיכור להימלט מהעונש החמור ביותר האפשרי.

אז מהו העונש על נהיגה בשכרות? האם אפשר לצמצם את הנזקים? אם כן, איך? המשיכו לקרוא כדי לדעת.

העונש על נהיגה בשכרות:

העונש על נהיגה בשכרות די מגוון והכל נקבע על פי מידת החומרה של העבירה. מבחינת המשטרה נהיגה בשכרות כוללת גם את אותו נהג ששתה פחית בירה, כפי שהוא שותה כל יום, אין ספק שנהיגה בשכרות כזו היא עבירה פחותה מאשר נהיגה פרועה בכביש אחרי כמה וכמה כוסות וויסקי.

העונש על נהיגה בשכרות הוא ראשית שלילת הרישיון לתקופה ארוכה. כמובן שאם אותו נהג ייתפס בנהיגה באותה תקופת שלילה, יילקח ממנו הרישיון לכל החיים.

במקרים קשים של נהיגה בשכרות יתכן גם עונש מאסר לתקופה של שנתיים שלוש. יש גם מקרים מיוחדים לעבריינים מועדים. מה זה אומר? נהג שנתפס נוהג בשכרות ואחר שעבר את תקופת העונש נתפס שוב יכול להישפט לשנים ארוכות בכלא והרישיון שלו נלקח לכל החיים.

כמובן שעם קצת מחשבה תבינו שזה לא שווה את הסיכון, אולם אם בכל זאת כבר נתפסתם, עליכם לדעת שאפשר להקל על העונש משמעותית על ידי עורך דין נהיגה בשכרות שיודע לטעון את הטענות הנכונות עבורכם כדי להפחית את העונש למינימום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top