מהו ייפוי כוח מתמשך ומה ההבדל מאפוטרופסות? 

reading-297450_640

במקרה שבו אדם אינו מסוגל לנהל את מהלך חייו באופן עצמאי הרי שקיימים אמצעים משפטיים שנועדו לספק פתרון. מדובר במצבים בהם האדם עקב מצב בריאותי או נפשי, פגיעה קוגניטיבית או מסיבות אחרות – איננו מסוגל לנהל את מהלך חייו בצורה עצמאית. 

הפתרונות המרכזיים הם מינוי אפוטרופוס או ייפוי כוח מתמשך. 

אפוטרופסות 

בית המשפט מחליט על מינויו של אפוטרופוס. האפוטרופוס הוא זה שיהיה אחראי על אותו אדם. האפוטרופוס יכול להיות ממונה לטיפול בכל התחומי החיים של האדם או רק בחלק מהם כמו למשל ברכוש. בית המשפט גם יכול להחליט על מינוי זמני של אפוטרופוס. האדם לו מונה אפוטרופוס נקרא "חסוי". פרטים נוספים בנושא ייפוי כח מתמשך באתר של עו"ד שלמה לוי

ייפוי כוח מתמשך

בשונה מאפוטרופסות הרי שבמצב של ייפוי כוח מתמשך אותו אדם לו יש אי מסוגלות לניהול ענייניו, ממנה מטעמו את מי שיטפל בענייניו. ניתן למנות ייפוי כוח מתמשך רק כאשר האדם הממנה מבין את המשמעויות של הדבר. מיופה הכוח יפעל בשמו של האדם שמינה אותו כאשר בעתיד אותו אדם לא יהיה בעל המסוגלות לקבל החלטות.

מי שממונה כמיופה כוח נדרש לחתום בנוכחות עו"ד על כך שהוא מאשר את תוכנו של ייפוי הכוח. על מיופה הכוח חלה גם החובה להפעיל שיקול דעת ולסרב לביצועה של הנחיית ממונה שתוכל לפגוע בממנה. 

דוגמא: הממנה קובע במסגרת הייפוי כי המיופה יפעל להשכרת ביתו של הממנה או למכירתו.

במידה ואתם זקוקים להגשת צו למינוי אפוטרופוס או להגשת התנגדות לבית המשפט למינויו של אפוטרופוס, או מיופה כוח – תוכלו לעשות זאת באמצעות עו"ד לענייני משפחה. התנהלות בבתי המשפט בנושאים אלו ללא עו"ד היא קשה לא פשוטה לאור מורכבותו של התהליך. למידע על עורך דין שלמה לוי לתביעות ביטוח

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
איציק בן-דוד

איציק בן-דוד

איציק בן-דוד הוא איש מקצוע בתחום השיפוצים מעל 8 שנים. לאחר מספר שנים של עבודה משותפת יחד עם אביו בחברת בנייה, איציק החליט לצאת לדרך חדשה עם חברת שיפוצים עצמאית. נוסף על אהבת הבנייה, איציק אוהב לכתוב ומפרסם מאמרים מקצועיים מכל תחומי בעלי המקצוע.

השאירו תגובה

proworld.co.il - כל הזכויות שמורות - 2013. כל העתקה של תוכן אסורה במפורש אלא אם ניתנה הסכמה בכתב מבעל האתר.

גלול למעלה